Tillverkare Taylor

324CE V-Class

USA-byggd med exotiska träslag för att utöka sin palett

26299,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

Med de härliga linjerna och den generöst proportionerade men balanserade Grand Auditorium-kroppsformen, och med en topp av Mahogany samt sidor och botten av Tasmanian Blackwood, ger 324ce till en varm, fokuserad röst med ett tydligt mellanregister som sitter perfekt i en mix, antingen i en inspelningsmiljö eller i en ensemble. På denna Grand Concert finner du en enastående vacker Shaded Burst och med en satinfinish. Toppen av Mahogany på en 324ce skapar en naturlig kompression vilket ger ditt spel ett varmt fokus. Och med hjälp av den nya V-Class Bracing, förbättras ytterligare projektionen, volymen och sustain. En extremt spelbar Taylor-hals garanterar en smidig spelkänsla och action ända upp till de högre banden där den möts av härligt cutaway. Med ett installerat Expression System (ES2), du har full kontroll över tonen vart din musik tar dig. Levereras i ett lyxigt hardcase. 324ce är ett perfekt val, inte bara för fingerpickers utan för strummers och garanterar att sticka ut var som helst det används.

Body Shape

När du tänker på en Taylor-gitarr, så är chansen stor att du tänker på en Grand Auditorium. Med de rena linjerna och de omisskännliga formerna sedan mitten av 90-talet, så är detta den mest klassiska Taylor-kroppsformen. Med rätt blandning av tonbalans, projektion, notartikulation, och en otrolig känsla och spelbarhet, har varit ett kännetecken för företaget och en referensstandard mot vilken andra gitarrbyggare och tillverkare strävar efter att uppnå. Grand Auditorium är ett bra val till musiker i alla åldrar, förmågor och musikalisk inriktning. Med en bredd/djup, liknande den för en Dreadnought men med en smalare midja som hjälper till att ge ett fokuserat, kontrollerad tonrespons - är Grand Auditorium lätt att identifiera, vilket gör den till ett otroligt kraftfullt arbetsredskap som är född för att användas i studion, på scenen eller vardagsrummet.

Topwoods

Tropical Mahogany producerar en viss grad av naturlig kompression och dynamik. En gitarr med en Mahogany-topp producerar starka grundläggande toner, med tydligt och en tydlig fokus i mellanregistret, och kännetecknas ofta av att ha en träig, torr ton. Den ”organiska” tonen som mahogny har, kommer från främst Central- och Sydamerika och är en konsekvens av träets densitet, tjocklek och inneboende styvhet. En musiker som gillar lite mer punsch, så är en Mahogany-topp att föredra.

Tonewoods

Blackwoods tonprofil liknar den hos Koa eller Detta ansvarsfullt hanterade och ekologiskt hållbara lövträd, Tasmanian blackwood är en akaciaart som ofta jämförs med Hawaiian Koa, med dess härliga mellanregisterfokus och grundläggande värme. Till skillnad från andra hårda träslag som tonalt är fokuserat i mellanregistret så är Blackwood, även om det är torrt och klart, också varmt och med ett stänk av toppskimmer. Detta ger en rikedom av övertoner som liknar den som finns i Rosewood. Med en imponerande projektion och volym, erbjuder detta träslag en mängd möjligheter för spelare i ett brett utbud av stilar och är lämpligt för användning i ett brett utbud av kroppsformer och storlekar.

Core Features

V-Class Bracing

Hur gitarrens soundboard (toppen) rör sig, regleras till stor del av hur bracing är utformad och placerad, och det är också grundläggande för det totala ljudet för varje akustisk gitarr, inte bara en Taylor. Under en lång tid har det varit en kompromiss, väljer vi volym (mindre bracing) eller mer sustain, (mer bracing). Ska toppen styv eller flexibel? Varför inte båda! Till synes i strid med gitarrbyggnadens universella lagar, Taylor's revolutionerande V-Class Bracing lyckas samtidigt att både öka volymen OCH öka sustain (av vilket det vanligtvis är nödvändigt att offra en på bekostnad av den andra). Genom denna nya bracing så har vi dessutom ytterligare förbättrat den naturliga intonation längs hela greppbrädan, vilket också ger en jämn tonbalans över hela tonspektrumet och med stor projicering. Detta uppnås genom att uppmuntra till en mer naturlig respons från toppen, där toppens rörelse på ett sätt, är mer sympatiskt för utvecklingen och förändringen av enskilda toner och hur de interagerar med varandra. Resultatet blir att man upplever mindre konflikt mellan volym och sustain, vilket resulterar i mer fylliga ackord och melodier. V-Class Bracing är verkligen det bästa från båda världar.

V-Class

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

Taylor Neck

Produktdetaljer
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating