Bongotrummor

Bongotrummor. Alla har hört talas om dem, och många har nog också sett dem i grundskolans musikundervisning. Bongos är dock så mycket mer än ett skolinstrument med ett festligt namn. Bongos är en grundpelare i latinamerikansk musik som salsa och son cubano, men används också ofta som ett förhöjande komplement i pop, disco, EDM och flera andra musikgenrer. Är du sugen på att köpa en bongo? Välkommen att ta en titt i vårt sortiment.

Rätt sorts bongos

Vilken typ av bongos du behöver beror naturligtvis på vad du ska ha dem till. Kommer de att vara trogna följeslagare i klassrummet, eller ska de användas på gig och i studio? Med bongos från flera tillverkare som Meinl, Latin Percussion och Nino kan vi erbjuda ett stort urval i flera olika prisklasser. I vårt sortiment kan du hitta allt från prisvärda skolinstrument till exklusiva signature-modeller i allt från naturtrogna fibermaterial till helautentisk råhud eller trä.

Trummor i trä

Trä? Javisst, trä! Konceptet heter Bongo Cajon och finns i flera utföranden från olika tillverkare. En Bongo Cajon fungerar som en cajon som är ett mycket populärt slagverksinstrument som ofta kan ersätta ett helt trumset. Här är cajonen byggd för att låta som ett par bongos. Bongo Cajon ser ut som en liten låda indelad i två delar, där en har en högre ton och den andra en lägre precis, som på vanliga bongos. Skillnaden är att du slipper tänka på att stämma skinn stup i kvarten. Du behöver inte heller oroa dig för att skinnen ska gå sönder vid hårdhänt hantering eller transport. Förutom själva instrumenten kan du naturligtvis också hitta omistliga instrumenttillbehör som scenstativ och cases.

Har du fler frågor kring bongotrummor, eller funderar du på vilken modell som egentligen passar bäst för dig? Välkommen till butiken på Amiralsgatan i Malmö så kan vi prata mer och testa fram rätt bongos för dina behov.

Bongos - Brett utbud

15 Produkter

15 Produkter