Basen - det perfekta instrumentet

Basen är det perfekta instrumentet. Med både en stadig fot bland rytminstrumenten och en överlägsen roll i tonspråket är det ett instrument fullt av möjligheter. Spelar du bas eller funderar du på att börja? Grattis till ett utmärkt val! Här på Malmö Musikaffär har vi ett stort utbud av alla sorters basar så vi är övertygade om att du kan hitta precis vad du söker.
Häng med så berättar vi mer!

Alla basar du behöver

När de flesta tänker på en bas så tänker de på en elbas. Här har vi ett stort utbud av basar i många modeller, i nästan alla prisklasser och från flera välkända tillverkare som Fender, Gibson, Ibanez, Hagström och Rickenbacker. I vårt utbud finns även flera akustiska basar för tillfällen när du vill kunna spela helt unplugged. Behöver du kanske en elförstärkt, smidig kontrabas? Ta en titt här på vår webbsida.

Vilken modell är du?

Om du har bestämt dig för en elbas finns det fortfarande många valmöjligheter. Vill du ha en bas med solid kropp där ljudet bestäms nästan helt av magnetmikrofonerna, eller är du ute efter den lite mer organiska tonen från en halvakustisk? Vilken form på hals och kropp vill du ha? Ofta skiljer man på P-basar och J-basar, eller Precision respektive Jazz. Även om båda två från början är modeller från Fender så har orden kommit att användas som standard för att jämföra även andra basar. Med J-basar brukar man mena basar med lite smalare hals och/eller separata hals- och stallmikrofoner. P-basar brukar ha lite bredare hals och/eller en dubbelmikrofon ungefär mellan stallet och halsens början. Även om en bas kan vara en blandning av båda pratar man ofta om att den har en J-hals eller en P-mikrofonuppsättning.

Vill du köpa en bas eller känna på vilken bas som passar dig? Välkommen till butiken och prova dig fram!

Bas - Brett sortiment

239 Produkter

Sida
  • 1 / 6

239 Produkter

Sida
  • 1 / 6