Om du skulle berätta för någon att du spelar Boomwhackers är det inte helt osannolikt att de skulle se lite frågande ut och undra vad det är för något. Boomwhackers uppfanns av amerikanen Craig Ramsell i mitten av 90-talet efter att han upptäckte att papprör i olika längder gav ifrån sig ljud i olika frekvenser. Inspirerad av sin upptäckt började Ramsell experimentera med olika material, och till slut fann han en stryktålig plast och lanserade sina Boomwhackers.

Så fungerar Boomwhackers

Boomwhackers kan jämföras med en xylofon, där man istället för plattor eller stavar har rör som producerar olika toner när man slår på dem. Du kan hitta uppsättningar av Boomwhackers i många olika skalor som låter dig spela melodier i olika stilar. Dessutom kan du använda dig av oktavkåpor som sänker ljudet en hel oktav.

Boomwhackers är perfekt för stora grupper

När en större grupp vill skapa musik tillsammans är Boomwhackers ett utmärkt instrument då varje person kan ansvara för en, två eller fler toner vardera i ett musikstycke. För skolklasser med mindre barn är det ett bra instrument då det är ett enkelt sätt att inkludera alla i musikskapandet, samtidigt som det är roligt och lätt att komma igång med.

Köp Boomwhackers hos oss

Är du intresserad av Boomwhackers så hör av dig till oss på Malmö Musikaffär. Vi har även tillbehör till Boomwhackers som väskor, oktavkåpor och undervisningsmaterial. Med lång erfarenhet i branschen och en brinnande passion för musik har vi rätt kunskap för att hjälpa dig hitta precis det du letar efter.

Boomwhackers

28 Produkter

28 Produkter