Darbuka - älskat över hela världen

Ska du köpa darbuka? Darbukan är en helt fantastisk trumma som spelas och älskas över hela världen även om den härstammar från mellanöstern och afrika. Detta bägformade instrument är många tusen år gammalt och är lika enkelt som genialt. Idag är den mesta kända formen av darbukan tillverkad i Egypten eller Turkiet och är oftast tillverkad i aluminium även om den också förekommer i lera och i sällsynta fall trä.

Vad ska man tänka på vid köp av darbuka?

Det första man ska tänka på är vilken storlek man behöver. Det finns allt från väldigt små mini darbukas till stora varianter som producerar mer bas och volym. Det finns även en estetisk sida av darbukan om inte många andra trummor kan skryta med - darbukan finns oftast i väldigt utsmyckade varianter som är otroligt snygga! En rad varianter som doumbek och tablah finns också i olika storlekar och material.

Darbukan är ett prisvärt instrument

Det som gör darbukan till ett extra kul instrument att köpa är också priset. Eftersom den oftast tillverkas i aluminium är den också ganska mycket billigare än sina syskon. Passa på att köpa en darbuka till helgen! Vi har ett stort sortiment av olika storlekar och utföranden på lager! Traditionellt förekommer darbukan mycket i traditionell musik från mellanöstern, men nu kan man ofta höra den i västerländsk pop och i andra musikstilar. Bara fantasin sätter gränserna. Vi i Malmö Musikaffär älskar darbukan!

Köp Darbuka online och i butik! Vi har ett brett utbud och bra priser.

22 Produkter

22 Produkter