När man ser en cello förs tankarna troligtvis med en gång till klassisk musik. I hundratals år har cellon haft en självklar plats i symfoniorkestern samtidigt som den har varit ett populärt soloinstrument genom tiderna. Även inom den moderna populärmusiken fortsätter cellon vara ett uppskattat inslag med sin fylliga, varma och känsloframkallande karaktär. Det är svårt att inte fängslas av instrumentets ljuva toner när man hör dem och det är knappast något mysterium varför det fortfarande är så omtyckt efter alla år.

Cello för stora och små musiker

Det aldrig är för sent eller för tidigt att lära sig spela ett instrument. Ska man däremot kunna lära sig spela väl bör själva instrumentet vara i en hanterbar storlek. Cellor tillverkas i en mängd olika storlekar från 1/8 cellor avsedda för mindre barn mellan fyra och sex år, till 4/4, eller fullstor som det även kallas, för vuxna musikanter. Därutöver finns det allt från enklare modeller för nybörjare till instrument av högsta kvalitet för professionella musiker.

Köpa cello hos Malmö Musikaffär

Om det är så att du går och drömmer om att köpa cello och vill fylla ditt liv med ljuv musik har du kommit helt rätt. Hos oss på Malmö Musikaffär hittar du ett högkvalitativt utbud av cellos för såväl nybörjare som erfarna cellister. Du finner även ett stort sortiment av tillbehör med allt du behöver för ditt musicerande, som stråkar, strängar och väskor samt mycket mer i olika prisklasser. Om du känner dig lite osäker på vad för sorts cello som passar just dig bäst eller har andra frågor kan du alltid höra av dig till oss. Skicka ett mejl, chatta med oss eller ring så hjälper vi dig så gott vi kan.

Cello