Längtar du efter att dra av ett riktigt jazzsolo på trumpet, precis som jazzlegendarerna Miles Davis och Dizzy Gillespie? Då behöver du en trumpet som gör jobbet och som har riktigt bra kvalitet i hantverket.

Trumpeten - ett ikoniskt instrument!

Trumpeten lämpar sig lika väl för en ensam serenad med smäktande toner som en del i en större blåsorkester, som instrument för uppfodrande fanfarer eller för ett skönt och jazzigt solo. Trumpeten är nog vårt allra mest ikoniska instrument med en historia som sträcker sig långt bak i tiden. De första trumpeterna användes som jakthorn eller för olika typer av signaler, exempelvis inom det militära.

Trumpet används i flera olika musikstilar

Idag har trumpetens popularitet gjort att den används i en lång rad olika musikstilar, både som soloinstrument och i grupp. Trumpetens mångsidighet gör att den kan ha både ett mäktigt ljud med hög volym och en ljudnivå som är svagare som passar bra för solospel. Trumpeten spelas även med fördel i större orkestrar tillsammans med andra blåsinstrument, som till exempel trombon och tuba.

Trumpetens mångsidighet är bara en av anledningarna till att den fortfarande är ett av våra allra mest spelade instrument. Trumpeten har också ett distinkt ljud som ger exempelvis jazz en alldeles unik känsla.

Vi har rätt trumpet för dig

Hos oss på Malmö Musikaffär hittar du trumpeter i flera prisklasser, alla av högsta kvalitet vad gäller både material och tillverkning. Behöver du hjälp att hitta din allra första trumpet, eller vill du skaffa en uppgraderad variant av ditt favoritinstrument? Då har du hittat rätt: vi guidar och hjälper dig mer än gärna till en trumpet som passar din musik och din stil. Oavsett om du letar efter en trumpet att lära dig att spela på, men fortfarande ställer höga krav på både ljud och kvalitet eller om du redan kan dra en högljudd fanfar, så har vi trumpeten för dig!

Trumpet

5 Produkter

5 Produkter