Tillverkare Dowina

Danubius GAE-ds

6 995,00 kr

Dowina Danubius ingår i Antique Series byggda med solid top. Handbyggd av skickliga yrkesmän. Den imponerar med sin fina klang och volym. Dowina har valt ett lätt och resonant trä för att bygga den här gitarren. Vacker är den också.

Toppen är av solid gran från Dolomiterna. Dowina väljer noga ut träämnen eftersom det är av avgörande betydelse för ljud och hållbarhet. Det gör stor skillnad i ton i jämförelse med gitarrer byggda av trälaminat eller solit trä av sämre kvalité. Halsen är i Nato, baksida och sidor är av Macassar Ebony (Ebenholts). 

Nästan alla Dowina gitarrer har s.k. Open Pore och mattlackad finish. Det är både snyggt och det ger en skön spelkänsla. Ingen risk att man fastnar i lacken.  

Dowina överraskar verkligen med sin fina ton. Dessa gitarrer är också väldigt lättspelade - har lägre stränghöjd än många andra akustiska gitarrer. Det är även en fröjd för ögat.

Shape: Grand Auditorium
Top: Solid Dolomiti Italy Spruce 
Back & Sides: Macassar Ebony
Neck: Nato 
Nut: Buffalo Bone 45 mm
Bridge: Ebonized hardwood 
Fingerboard: Ebony
Neck & Body Joint: Dovetail
Tuning Machines: Dowina Chrome
Strings: D’Addario EXP
Finish: Open Pores
Electronics: Fishman Versys

Om Dowina Guitars

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alperna - Val di Fiemme. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.  

 

Mer Information
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Dowina
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating