Tillverkare Boss

BB-1X

2 240,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

BOSS BB-1X Bass Driver är en premiumpedal designad för att göra ditt basljud kraftfullt och punchigt.
Den är mer än en standardpedal för bas, BB-1X är som en preamp, en viktig beståndsdel för att skapa ett högkvalitativt ljud. Den fångar själva essensen och de subtila nyanserna av din bas, förstärkare och spelstil och plockar fram de bästa karaktärerna av dessa.

Med den senaste MDP-tekniken från BOSS levererar BB-1X en stor bredd av förstklassiga ljud, från naturligt rent till tung dist. Den anpassar och svarar på alla spelstilar och register men förlorar aldrig sin ”kropp” eller ditt instruments grundljud. Den naturliga overdriven bevarar den höga definitionen och dynamiken som återspeglas i alla detaljer i ditt ljud.

BB-1X erbjuder en klar ljudbild som förstärker ditt sound, den ger aldrig en otydlig ljudbild av dina låga register. Med ”blend-ratten” kan du enkelt justera din ton genom att mixa din direktsignal med effektljudet.
Low, High och driveratten erbjuder en extremt bred möjlighet till att skapa ljud. Dessa kontroller formar inte bara frekvenserna utan ändrar även tonens karaktär.

Line out-jacket på BB-1X går längre än ett standard DI-ut, den erbjuder ett nytt och förstärkt direktljud för att nå ut till en större publik genom ett PA.
1X i BB-1X namn representerar pedalens premiumutseende, ljud och dess känsla. Oavsett om du förfinar ditt standarljud eller ger ditt sololjud en extra kick så är BB-1X Bass Driver en ”måste ha”-pedal för alla bassister.

• Kraftfullt och punchigt ljud som stärker din originalton, förstärkare och bas.
• Innehåller BOSS senaste overdrive, som anpassar sig efter alla register, blir aldrig någon oklar ljudbild i låga frekvenser.
• Blend-ratt för att mixa direktsignalen med effektsignalen.
• Oberoende Low och High-rattar för en riktigt bred tonal justering
• Två utgångsjack: ett normalt för basförstärkare och en line-out för balanserad koppling direkt till ett PA eller vid inspelning.
• Line Out-jacket erbjuder ett modernt och förstärkt direktljud som plockar fram nya karaktärsdrag i din ton.
• Den senaste medlemmen i BOSS X-serie, special edition erbjuder en premiumkänsla i ljud, utseende och känsla.

Mycket mer än en vanlig pedal för bassisten

Låt inte utseendet av BB-1X lura dig – det är inte bara ”ytterligare en kompaktpedal”. Snarare än en vanlig standardpedal som används emellanåt för olika passage i låtar eller för solospel är BB-1X funktion mer som en preamp med DI som förstärker och förfinar hela ditt ljud. Medan många preampar färgar ditt ljud och ändrar ljudkaraktären är BB-1X här helt annorlunda. Den stärker och lyfter fram de naturliga karaktärsdragen av din bas och din förstärkare men även nyanserna av din spelstil, enkelt förklarat så tar BB-1X din rigg och gör så att den låter ännu bättre.

Oändliga möjligheter för att skapa kärnan i ditt ljud
Alla bassister är oroade för kropp, punsch och andra fundamentala ljudelement, det behövs en bred möjlighet att justera ljudet så att man kan nå fram till kärnan i sitt ljud. Det är här som BB-1X lyser starkt. Med vår senaste teknologi har du oändliga möjligheter att skruva till ditt professionella basljud. I kombination med High och Low-rattarna erbjuder blend-ratten en exceptionell möjlighet att skruva fram den perfekta balansen för att nå fram till ditt personliga basljud.

Soundet i BB-1X är inte rök och speglar
För att man ska få ett punchigt ljud med en konventionell pedal görs detta oftast genom att man skruvar ner frekvenskurvan, detta brukar resultera i att man får ett onaturligt ljud. När man vill åstadkomma en transparent och högdefinierad distat ton så brukar det sluta med att ljudet blir bullrigt och oklart i det lägre registret. När man skjuter på med mer dist så minskar den dynamiska responsen vilket begränsar ditt musikaliska uttryck. Tack vare den avancerade teknologin från BOSS så analyserar BB-1X signalen från din bas i flera olika dimensioner i realtid. En enorm mängd signaler processas som baseras av ditt instrument, spelstil, frasering, dynamik osv. Detta erbjuder en stor bredd av möjligheter när det gäller att förhöja och förbättra ditt basljud utan att förändra den fundamentala grundtonen av ditt instrument och din förstärkare. Genom att kombinera en solid och tydlig ljudbild i det låga frekvenserna och ett naturligt högdefinierat distljud så levererar BB-1X den dynamiska responsen som krävs för att reflektera de individuella och unika uttryck från varje modern bassist.

Linjeutgången är helt rätt inställt för ett imponerande direktljud
På scen är bassignalen nästan alltid delad till två separata utsignaler genom en DI-box; den ena utgångssignalen går till din stärkare och den andra går direkt till ett PA. BB-1X innehåller en behändig och balanserad linjeutgång som fungerar som DI när du behöver det. Men gör inget misstag, detta är inte din vanliga linjeutgång – BOSS har skruvat till den för en överlägsen ton. Scenljudet som du har skruvat till kan skilja sig mycket från det DI-ljud som publiken hör, mycket pga. av att ljudteknikerns fokus handlar om ett balanserat ljud av hela bandet och den totala ljudbilden. Efter diskussioner med stora delar av musikbranschens toppbassister och ljudtekniker jobbade BOSS fram, genom deras förslag, unika förbättringar på BB-1X linjeutgång. ”Kroppen” och kärnan i ljudet som produceras av BB-1X linjeutgång är inte ett resultat av att enkelt ”boosta” de låga frekvenserna vilket kan resultera i en obalanserad mix av bandet genom ett PA. BB-1X inställningar tillför hela spektrumet av ett balanserat ljud där den aldrig tappar ”kroppen, punchen och närvaron av din personliga ton. Genom största ödmjukhet från dina vänner på BOSS får du här det bästa av två världar genom BB-1X; en utgångssignal till din förstärkare för scenljudet du vill ha och en separat DI som levererar en optimerad ton till ljudteknikern där du får ett basljud som du kan lita på genom ett PA.

Mer Information
Tillverkare Boss
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating