Besök hos Line 6

Besök hos Line 6

Det vankades utbildning hos Line 6 i deras högkvarter i Los Angeles och naturligtvis skickade Malmö Musikaffär sin skarpaste representant (?), mig, Petter, att sitta i skolbänken hos jänkarna.

På agendan var bland annat en djupdykning i flaggskeppet Helix, men även en hel del spännande teori i ämnet digitala trådlösa system. Det är naturligtvis ingen hemlighet att gitarrister med svår analogfeber, har ett naturligt inbyggt motstånd när det gäller digital modeling, så utbildningen satt som en smäck.

Efter att ha spenderat ett par timmar i Line 6 studio och fått A/B-testa skillnaden mellan en stärkare live och Line 6 digitala version av denna, måste man ju krypa till korset och erkänna att Line 6 kan detta med modeling! Den digitala versionen av denna stärkare (i detta fall en Engl) är i princip helt omöjlig att skilja från röroriginalet. Otroligt imponerande. Line 6 Helix är kung i klassen.

När det gäller övriga produkter från Line 6 som deras digitala trådlösa system och mycket mer, så är det bara att dansa in i butiken för en redovisning. Tack till Line 6 för att deras högkvarter ligger i California och att deras öl är så kall. På kvällen alltså.