Tillverkare Zoom

F8

11295,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Zoom F8 är en avancerad fältinspelare för film och ljuddesign. Med 8 ingångar och inspelning på 10 spår, preamps med superlågt egenbrus och stöd för ljudupplösning på 24-bit/192 kHz, så gör F8 ljudinspelningar i högsta kvalitet.

Mikrofonpreamps
F8 är bestyckad med Zooms bästa mikrofonpreamps och har ett extremt låg egenbrus (-127 dBu EIN) och high gain (upp till 75 dB) med +4 dB lineingångar.

Time code med exakt precision
Tidskodningssystemet ligger i teknikens framkant. F8 använder en Temperature Compensated Crystad Oscillator (TCXO) som genererar tidskodning med en noggrannhet på 0.2 ppm, vilket ger en stensäker synkning mellan video och ljud.
F8 har stöd för alla standard dropframe- och non-drop-format och kan synkronisera till tidskodning som skickas från externa enheter. In- och utgång finns med standard BNC-anslutningar för enkel anslutning till vilken rigg som helst.

Vikt och konstruktion
Förutom att vara flexibel och rik på funktionalitet så är F8 den minsta fältinspelaren med åtta XLR comboingångar som någonsin tillverkats. Vikten utan batterier är mindre än 1 kg och aluminiumchassit är både robust och stryktåligt.

Display
Färgdisplayen är på 2.4 tum och bakgrundsbelyst och fungerar således bra både i ljus och mörker.

Filformat, upplösning och samplingsfrekvenser
F8 spelar in i BWF-kompatibelt WAV-format i 16 eller 24-bit upplösning och i alla standardsamplingsfrekvenser upp till 192 kHz. Vid inspelning in MP3-format kan du välja bithastighet mellan 128, 192 och 320 kbps.

F8 ger dig alla möjligheter du behöver för att göra professionella fältinspelningar:
• Fantommatning (+24V/+48V) kan aktiveras separat för varje ingång.
• Alla Zooms mikrofonkapslar går att plugga in.
• 10 spår – 8 kanaler in, plus ett stereo mix-spår* – som låter dig simultant spela in stereo och omgivningsljud.
• En inbyggd mixer med flexibel dirigering av alla in- och utgångar. Varje kanal har kontroller för stereobalans, input/output delay, filter och limit.
• F8 kan monteras på ett tripodstativ och det går även fäste den i en kamera med hjälp av den medföljande monteringsfästet.
* Stereo mix-track spelas inte in vid samplingsfrekvensen 192 kHz.

Inspelning på dubbla SD-kort
Spela in till två separata SD/SDHC/SDXC-kort samtidigt, upp till 512 GB var. Detta ger dig omedelbar backup och möjligheten att dela upp inspelningar (t.ex. 8 spår till ett kort och stereo mix till det andra).

Tre strömkällor
F8 kan använda externa 9-16V DC-batterier. Intern ström fås utav 8 st AA batterier. F8 kan byta strömkälla från ett DC batteri till AA-batterier vid en användarbestämd volt-nivå för att inspelningen inte ska behöva avbrytas för batteribyte. Det går även att använda den medföljande 12V-adaptern.

Filskydd
Filerna sparas periodiskt under den pågående inspelningen. Detta ger en extra försäkring om att det som är inspelat också skyddas mot ett eventuellt strömavbrott eller att ett SD-kort dras ut.

Inspelning på två kanaler
F8 har ett tvåkanalsinspelningsläge som låter skapa säkerhetsspår på ingång 1-4, vart och ett med egen nivå, limiting, delay, fasinvertering och högpassfilter.

Förinspelning
Pre-record-funktionen gör att inspelningen startar upp till 6 sekunder innan du trycker på inspelningsknappen. Detta för att inte missa någon tagning på grund av att du trycker för sent.

Omfattande monitoring
Ute i fält är det viktigt att snabbt kunna kontrollera nivåerna medan du spelar in. Med F8 är det enkelt. En display låter dig lyssna på ett eller flera spår samt vilket som helst av Main- och Sub-utgångarna, genom ett dedikerat ¼” hörlursjack.
Signaler kan fritt dirigeras till höger och vänster hörlurskanal, pre- eller post-fader, och hörlursutgången kan switchas över till mono. Du kan även ställa in notifikationsljud till hörlurarna om batterinivån är låg, när inspelning börjar/slutar, eller om ett inspelningsfel uppkommer.
F8 har en inbyggd 100 mW hörlursförstärkare, vilket gör det möjligt för dig att lyssna även i bullriga miljöer.

Trådlös Styrning via Bluetooth
Zoom F8 är den första fältinspelaren som kan styras via Bluetooth. Appen F8 Control för iOS ger trådlös kontroll över F8 från din iPhone, iPad eller iPod Touch (5th Gen) genom Bluetooth LE Protocol. Funktioner såsom Record, Play, Stop, Fast-Forward, Rewind, mixer och fader. Du kan också styra ingångsnivåer, tidskodning och batteristatus. Du kan även byta namn på filer, lägga till metadata och sätta datum/tid direkt från din iOS-enhet.

Ingångar
F8 har 8 diskreta ingångar med låsande Neutrik XLR/TRS comboanslutningar. Varje ingång har en dedikerad gainratt, en LED nivåmätare och Record Ready och PFL-switch. En 10-pinsanslutning på baksidan tillåter användning av Zooms mikrofonkapslar, som också går att använda tillsammans med förlängningskabeln ECM-3 (ingår ej).

Utgångar
Förutom två dedikerade ¼” hörlursutgångar, så har F8 fyra utgångar: två Main-utgånar(balanserad TA3 mini-XLR jack) för att ansluta till extern mixer eller processeringsenhet, och två Sub-utgångar (single obalanserad 1/8” stereo minijack) för att ansluta till en kamera.

Produktdetaljer
Tillverkare Zoom
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg