Tillverkare Yamaha

YC61

Nyhet
21390,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

YC61 är skapad för giggande musiker och har VCM-motor, fysiska drawbars, realtidskontroller och autentiskt pianoljud och FM-ljud.

Hur återskapar du det varma, autentiska ljudet från en orgel i ett kompakt stagepiano? Jo, du bygger en orgelmotor på Yamaha-vis, från grunden och ända in i mål. Vårt patenterade VCM återskapar komponenterna och kretsarna och når dit andra samplingar inte kommer.

VCM ORGAN

YC61 innehåller alla dina favorit "tonewheel"-orglar förpackat i ett kompakt stagepiano. Den modellerar tre sorters tonewheel - precis nyuppackad, välberest och karaktärsrikt vintage. Behöver du mer? Då kan du gå under huven och justera key click, läckage, leslie mm - allt för att få till exakt det du vill ha.

VCM ROTARY SPEAKER

YC61 ger dig det klassiska soundet från en rotary-högtalare utan besväret med skötseln. Välj mellan två troget modellerade profiler - ren och full eller skitig och aggressiv.

VCM-effekter

VCM återskapar ljudet och beteendet av vintage-effekter och high-end studioutrustning genom att modellera ner på analog komponentnivå.

1983 introducerade Yamaha den ikoniska FM-syntesen för världen med releasen av DX7. YC61 tar denna syntes till nästa nivå för en ny generation musiker. Ändra helt enkelt till FM-orgel och drawbarsen kontrollerar 8 FM-operatorer. Addera rotary speaker och förstärkarsimulatorer och upptäck nya aldrig tidigare skådade möjligheter.


YC61 har två premium konsertflyglar - Yamaha CFX och S700. Dessa pianon ger fullt dynamiskt uttryck och nyanser pga noggrann sampling.

[ CFX ]

Yamaha CFX har utvecklats under över 17 år och är Yamahas flaggskepp.

[ S700 ]

S700 är en handbyggd flygel, byggd av Yamahas mästarbyggare.

[ C7 ]

Yamaha C7 är en av de mest inspelade flyglarna någonsin.

[ U1 ]

U1 är världens mest populära upright-piano.

Elektriska pianon

[ Real FM Electric Pianos ]

Samma motor och teknologi som gjorde DX7 berömd och som inte kan återskapas med hjälp av samplingar.

[ Yamaha CP80 ]

Yamaha introducerade CP80 och CP70 1978 för att ge musiker ett piano som skar genom mixen av ett liveband. CP80-ljuden i YC60 är kraftfulla och feta med brett dynamiskt omgång.

[ 78 Rd ]

78 Rd tine electric piano har bred dynamisk räckvidd och hög kvalitet och lämpar sig perfekt för FX som passar alla typer av musik.

[ 75 Rd Funky ]

75 Rd har en skitigare ton och passar för musik med mycket vibe och karaktär.

[ 73 Rd ]

73 Rd har en vintageton, fet och varm och passar för bl a ballader.

[ Wr ]

Wr reed electric piano ger vintage och moderna versioner med brett dynamiskt omfång.

Här hos Yamaha lägger in allt vi lärt oss genom 100 år av skapande av musikinstrument. Med ett helt nydesignat "waterfall"-klaviatur med perfekt action känns YC61 som en autentisk orgel ska kännas.

YC61 väger bara fantastiska 7.1kg vilket betyder att det är kompakt och lätt nog för dig att vara din egen roadie.

Produktdetaljer
Tillverkare Yamaha
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg