Tillverkare Yamaha

Recording Custom Fusion Set Solid Black Shellpack

46 995,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

I samarbete med den legendariske artisten Steve Gadd har Yamaha förnyat den ikoniska Recording Custom-serien med nya designelement som ger ett förfinat, fokuserat ljud med en förbättrad rundare och djupare ton. Stommarna är byggda med 6-lager nordamerikansk björk. De har en med 30 graders ”bearing edge” som kompletteras med ett omdesignat hi tension-stämhus som gjorts tyngre för att förstärka de lägre frekvenserna. Resultet är ett lättanvänt och lättstämt trumset som fastställer det klassiska ”Recording Custom”-soundet. Lämpligt för alla typer av trumspel i alla situationer.

 

  • 20" x 16" Bass drum
  • 10" x 07" Tom Tom
  • 12" x 08" Tom Tom
  • 14" x 13" Floor Tom
  • Double Tom Holder TH945B
  Recording Custom
Lug Newly designed Weighted High-tention Lug (One-piece)
Shell 100% Birch 6ply (with inner Dark Brown paint)
Bearing Edge 30 degree / R1.5
TT/FT Hoop Triple Flange Hoop (Steel 1.6mm)
BD Hoop Wood Hoop
TT/FT Head Top: Remo US Coated Ambassador, Bottom: Remo US Clear Ambassador
BD Head Front :Remo Smooth White PS3 with Yamaha Logo , Batter: Remo PS3 Coated (only 18"BD Remo Coated Ambassador)
Tom Mount Y.E.S.S. System
FT Bracket Open type
BD Leg Convertible type

 

FÖRBÄTTRANDE, LEGENDARISKA RECORDING CUSTOM TILLSAMMANS MED STEVE GADD

”Under de senaste tre åren har jag träffat gänget på Yamahas forsknings- och utvecklingsavdelning för att modernisera Recording Custom-serien. Jag sa till Yamaha vad jag tyckte under hela processen och resultatet blev ett lyft. Fast de känns fortfarande som Recording Custom, så när du tar trummorna ur lådan känns de inte nya, utan man känner sig bekväm med dem och det tycker jag är bra. Bastrumman har ett skönt fett ljud och trumman svarar bra på olika skinn och mitt mål var att få till en okomplicerad virveltrumma som funkar med många olika stämningar. Jag tycker vi gjorde ett bra jobb. Nya Recording Customs låter fantastiskt och jag tror du kommer att gilla dem”.

Nya tyngre hi tension-stämhus

Den förbättrade moderna designen bibehåller Recording Customs traditionella egenskaper. För att maximera björkens dämpande egenskaper har vi ökat stämhusets vikt, vilket ger artisten större uttryckskraft och minskar oönskade ljud från stommen utan att man behöver använda dämpare. Detta säkerställer optimal sustain, så att tonen blir krispig och artikulerad.

Stomme helt i björk

Förutom det ”punchiga” ljudet så är björkstommar kända för att minska oönskade ljud och förhindra trumman bredvid sjunger med när trummorna är uppställda sida vid sida. Björkens unika ljudegenskaper gör att varje trumslag blir väl definierat, något som gör det till det perfekta valet för studiomiljöer.

Upplyft bastrumma

   

Steve prefers a 20 inch lifted bass drum, so we adopted this specification.

We reduced interference from the floor to maximize the resonance of the shell, and increased the length of the pedal beater rod, centering it precisely to ensure absolute accuracy during performances.

This lifted bass drum produces a more punchy sound and accentuates the sound produced in the core of the shell.

R1.5/30 graders kant

Steve Gadd testade många kombinationer och fastnade slutligen för 30 graders kanter på stommen för att få en tydlig respons. Stommarna har ett brett stämningsområde, svarar väl på olika skinn och är enkla att stämma.

Coated head

YESS Mount

Golv Tom, benfäste

Diecast BD Hooks

Mer Information
Tillverkare Yamaha
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating