Tillverkare Taylor

714CE V-Class

Elegans och ren sonisk styrka

33499,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Med en kombination av avancerad estetik, rustika möten och högsta soniska mångsidighet och spelbarhet, så är 700-serien är porten in till Taylors otroligt populära klass av solida gitarrer i Rosewood. Denna mångsidiga Grand Auditorium har den revolutionerande V-Class Bracing, vilket innebär att volymen ökar jämnt över tonspektret med ökad sustain och förbättrad naturlig intonation av instrumentet, genom att skapa ett mer synergistiskt svar från toppen av gitarren. En solid topp av Lutzgran, erbjuder både styrka och flexibilitet tillsammans med ett strö av värme jämfört med andra granar. Perfekt kombinerad ihop med en solid Rosewood i sidor som ger övertoner som svävar och en djup och tydlig bas. Den klassiska Taylorhalsen, med sin härliga spelkänsla, och en välbalanserad låg action. Greppbrädan är utsmyckad 'Reflections' inlay och samma går för peghead. För att ytterligare göra det enkelt att nå den övre del av halsen, så finner man en venetiansk cutaway. 714ce är högljudd och livlig för strummers, lyhörd och uttrycksfull och med en god artikulering för den med ett lättare anslag. Med en rustik kantlist/rosett av Koa och lönn, och gran, samt ett lyxigt hardcase och naturligt klingande ES2 elektronik, så är 714ce är ett avancerat paket, som kommer att hantera vad du än kommer att spela på den.

 

Body Shape

När du tänker på en Taylor-gitarr, så är chansen stor att du tänker på en Grand Auditorium. Med de rena linjerna och de omisskännliga formerna sedan mitten av 90-talet, så är detta den mest klassiska Taylor-kroppsformen. Med rätt blandning av tonbalans, projektion, notartikulation, och en otrolig känsla och spelbarhet, har varit ett kännetecken för företaget och en referensstandard mot vilken andra gitarrbyggare och tillverkare strävar efter att uppnå. Grand Auditorium är ett bra val till musiker i alla åldrar, förmågor och musikalisk inriktning. Med en bredd/djup, liknande den för en Dreadnought men med en smalare midja som hjälper till att ge ett fokuserat, kontrollerad tonrespons - är Grand Auditorium lätt att identifiera, vilket gör den till ett otroligt kraftfullt arbetsredskap som är född för att användas i studion, på scenen eller vardagsrummet.

Topwoods

Ligger någonstans i spektrumet av ton mellan europeisk gran och det vanligaste träslaget för toppar, Sitka. Med sin fysiska styrka och styvhet, erbjuder Lutz-gran ett utomordentligt högt volymtak och ger en utmärkt plattform för spelare som vill bli hörda i alla sammanhang. Lutz producerar utmärkt projektion, stort tonomfång, och med en klarhet som kommer till sin rätt, särskilt med spelare som visar en snabb spelstil och med en skarp attack. Hämtad från Stillahavsområdet nordväst om Amerika, mellan Alaska och British Columbia, så är Lutz ett mycket mångsidigt träslag som ger en rik, livlig ton och något för varje spelare.

Tonewoods

Rosewood är av de mest populära och traditionella träslagen genom tiderna, och där Rosewood är precis motsatsen till ett mellanregisterrikt, mjukt lövträd som Mahogany. Rosewood har en enorm basrespons inramad med en tydlig och glittrande diskant, som get ett mycket artikulerat instrument. Genom att visualisera frekvensomfånget verkar Rosewood tonrespons som en mild U-form, med en liten skopa i mitten vilket ger mindre mellanregisterblomning än Mahogany, men med mer bas och diskant. Precis som med Mahogany, så har Rosewoods vintage arv hjälpt till att fastställa dess akustiska arv. En oerhört mångsidigt tonträ. Man kan fingerplocka eller med fördel strumma.

Core Features

V-Class Bracing

Hur gitarrens soundboard (toppen) rör sig, regleras till stor del av hur bracing är utformad och placerad, och det är också grundläggande för det totala ljudet för varje akustisk gitarr, inte bara en Taylor. Under en lång tid har det varit en kompromiss, väljer vi volym (mindre bracing) eller mer sustain, (mer bracing). Ska toppen styv eller flexibel? Varför inte båda! Till synes i strid med gitarrbyggnadens universella lagar, Taylor's revolutionerande V-Class Bracing lyckas samtidigt att både öka volymen OCH öka sustain (av vilket det vanligtvis är nödvändigt att offra en på bekostnad av den andra). Genom denna nya bracing så har vi dessutom ytterligare förbättrat den naturliga intonation längs hela greppbrädan, vilket också ger en jämn tonbalans över hela tonspektrumet och med stor projicering. Detta uppnås genom att uppmuntra till en mer naturlig respons från toppen, där toppens rörelse på ett sätt, är mer sympatiskt för utvecklingen och förändringen av enskilda toner och hur de interagerar med varandra. Resultatet blir att man upplever mindre konflikt mellan volym och sustain, vilket resulterar i mer fylliga ackord och melodier. V-Class Bracing är verkligen det bästa från båda världar.

V-Class

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES-2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

Neck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating