Tillverkare Taylor

414CE-R V-Class

Redo för att ta med ut på turné och nu med premium träslag.

28299,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Historiskt sett, så Rosewood varit reserverat för 700-, 800- och 900-serierna, men nu tillgängligt till ett hittills otänkbart pris i denna 414ce-R. Soniskt komplex, med en generellt balanserad ton och högt volymtak, kombinerar denna helblanka Grand Auditorium en härlig solid Sitkagran med solida sidor och botten av Rosewood. Den senare är ett särskilt uttrycksfullt trä, en favorit bland gitarrbyggare runt om i världen för dess djupa basklang och klara klang i diskanten. Tillägget av V-Class Bracing driver rösten i detta mångsidiga instrument ännu längre och erbjuder en högre volymutgång, längre sustain, en mer balanserad frekvensrespons, större projektion och förbättrad intonation längs med den härliga Taylorhalsen, och i synnerhet de övre registren har aldrig låtit mer anpassade. Tack vare en subtila venetianska cutaway, gör att åtkomsten till de övre banden aldrig varit enklare. Grand Auditoriums kurvor, vars funktion är att ytterligare balansera tonresponsen, med sin något smalare midja som säkerställer att basen och mellanregistret mynnar ut i en härlig mix. I kombination med den förinstallerade ES2 elektroniken och inkluderat en lyxig hardcase, får man ett prisvärt, högklassigt instrument som erbjuder klassisk Taylor spelbarhet, känsla, respons, pålitlighet och hantverk.

 

Body Shape

När du tänker på en Taylor-gitarr, så är chansen stor att du tänker på en Grand Auditorium. Med de rena linjerna och de omisskännliga formerna sedan mitten av 90-talet, så är detta den mest klassiska Taylor-kroppsformen. Med rätt blandning av tonbalans, projektion, notartikulation, och en otrolig känsla och spelbarhet, har varit ett kännetecken för företaget och en referensstandard mot vilken andra gitarrbyggare och tillverkare strävar efter att uppnå. Grand Auditorium är ett bra val till musiker i alla åldrar, förmågor och musikalisk inriktning. Med en bredd/djup, liknande den för en Dreadnought men med en smalare midja som hjälper till att ge ett fokuserat, kontrollerad tonrespons - är Grand Auditorium lätt att identifiera, vilket gör den till ett otroligt kraftfullt arbetsredskap som är född för att användas i studion, på scenen eller vardagsrummet.

Topwoods

Kombinationen av flexibilitet och kärnstyrka, så är Sitkagranen det allra mest populära valet för de flesta gitarrbyggarna. Sitka producerar ett brett dynamiskt omfång som passar de flesta spelstilarna genom sin skarpa artikulation och en tydlighet i tonen. Sitka är hämtat från det nordvästra Stillahavsområdet i Amerika har förmågan att arbeta bra tillsammans med alla träkombinationer i sidor och botten som den kan tänkas att paras ihop med.

Tonewoods

Rosewood är av de mest populära och traditionella träslagen genom tiderna, och där Rosewood är precis motsatsen till ett mellanregisterrikt, mjukt lövträd som Mahogany. Rosewood har en enorm basrespons inramad med en tydlig och glittrande diskant, som get ett mycket artikulerat instrument. Genom att visualisera frekvensomfånget verkar Rosewood tonrespons som en mild U-form, med en liten skopa i mitten vilket ger mindre mellanregisterblomning än Mahogany, men med mer bas och diskant. Precis som med Mahogany, så har Rosewoods vintage arv hjälpt till att fastställa dess akustiska arv. En oerhört mångsidigt tonträ. Man kan fingerplocka eller med fördel strumma.

Core Features

V-Class Bracing

Hur gitarrens soundboard (toppen) rör sig, regleras till stor del av hur bracing är utformad och placerad, och det är också grundläggande för det totala ljudet för varje akustisk gitarr, inte bara en Taylor. Under en lång tid har det varit en kompromiss, väljer vi volym (mindre bracing) eller mer sustain, (mer bracing). Ska toppen styv eller flexibel? Varför inte båda! Till synes i strid med gitarrbyggnadens universella lagar, Taylor's revolutionerande V-Class Bracing lyckas samtidigt att både öka volymen OCH öka sustain (av vilket det vanligtvis är nödvändigt att offra en på bekostnad av den andra). Genom denna nya bracing så har vi dessutom ytterligare förbättrat den naturliga intonation längs hela greppbrädan, vilket också ger en jämn tonbalans över hela tonspektrumet och med stor projicering. Detta uppnås genom att uppmuntra till en mer naturlig respons från toppen, där toppens rörelse på ett sätt, är mer sympatiskt för utvecklingen och förändringen av enskilda toner och hur de interagerar med varandra. Resultatet blir att man upplever mindre konflikt mellan volym och sustain, vilket resulterar i mer fylliga ackord och melodier. V-Class Bracing är verkligen det bästa från båda världar.

V-Class

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES-2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

Neck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating