Tillverkare Taylor

317E V-Class

En komplett re-design av Dreadnought, för den moderna spelaren.

23999,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

317e är en Grand Pacific, som är en round-shouldered fullständiga omtolkningen av en Dreadnought. Utrustad med Taylors prisbelönta V-Class Bracing för att maximera sustain och volym samtidigt som gitarrens topp uppmuntras att röra sig på ett sätt som är mer harmoniskt och synergistiskt för att bättre sprida ljudvågor och utveckla ett rikt, varmt ljud. 317e har en mogen akustisk röst, men ändå en tydlig och kontrollerad lågfrekvent bas tack vare dess något bredare midja. Denna gitarr kommer med ett lyxigt hardshell fodral, som är vackert utsmyckat. Gitarren är byggd med massiv Sapele i sidor och botten och med en matt finish, och med topp av Sitkagran till toppen som är blanklackerad. Denna prisvärda Grand Pacific levereras med ett naturligt och transparent klingande ES2 elektronik, vilket gör den till en pålitlig partner när du behöver ansluta den i studion eller på scenen. Tonalt är 317e inte så torr som en gitarr gjord av Mahogany, och inte lika klockliknande och med övertoner och bas som hos en gitarr med Rosewood. Men den sitter snyggt i mitten i en mix, med precis rätt mängd värme och verkligt unik hybrid som måste höras.

Body Shape

V-Class Bracing har drivit Taylor´s sound och den tonala potentialen i en akustisk gitarr framåt. Andy Powers, Taylor´s Master Builder, visste att en helt ny kroppsform kunde gå ännu längre. Grand Pacific är en fullständig nytolkning av den traditionella Dreadnought med smidiga kurvor och traditionell estetik som döljer en grundläggande förändring från standard Dreadnought-ljudet. För Andy så var det viktigt att ta itu med en del av de inneboende brister som sådana äldre gitarrer är kända för. Med ett varmt, omslutande ljud och toner som blandas som i ett piano, eller krusningar i vattnet när du kastar en sten. Grand Pacific har en mogen, proportionerad tonrespons som lyckas eliminera en del av den ”boxiga” och ”honkiga” tonen, som ger helt ny närhet i soundet vid inspelning och men en fantastisk och kontrollerbar bas. Taylor fortsätter även att prioritera högsta spelbarhet, byggkvalitet och komfort.

Topwoods

Kombinationen av flexibilitet och kärnstyrka, så är Sitkagranen det allra mest populära valet för de flesta gitarrbyggarna. Sitka producerar ett brett dynamiskt omfång som passar de flesta spelstilarna genom sin skarpa artikulation och en tydlighet i tonen. Sitka är hämtat från det nordvästra Stillahavsområdet i Amerika har förmågan att arbeta bra tillsammans med alla träkombinationer i sidor och botten som den kan tänkas att paras ihop med. 

Tonewoods

Ett alternativt träslag som Taylor har med glädje använt sig av under flera decennier. Ett mycket ekologiskt hållbart och relativt snabbt växande träd. Tonalt så gör Sapele allt som Mahogany gör, en kontrollerad och tydligt bas respons, självsäkert mellanregister, och med lite extra tydlig och klar diskant.

Core Features

V-Class Bracing

Hur gitarrens soundboard (toppen) rör sig, regleras till stor del av hur bracing är utformad och placerad, och det är också grundläggande för det totala ljudet för varje akustisk gitarr, inte bara en Taylor. Under en lång tid har det varit en kompromiss, väljer vi volym (mindre bracing) eller mer sustain, (mer bracing). Ska toppen styv eller flexibel? Varför inte båda! Till synes i strid med gitarrbyggnadens universella lagar, Taylor's revolutionerande V-Class Bracing lyckas samtidigt att både öka volymen OCH öka sustain (av vilket det vanligtvis är nödvändigt att offra en på bekostnad av den andra). Genom denna nya bracing så har vi dessutom ytterligare förbättrat den naturliga intonation längs hela greppbrädan, vilket också ger en jämn tonbalans över hela tonspektrumet och med stor projicering. Detta uppnås genom att uppmuntra till en mer naturlig respons från toppen, där toppens rörelse på ett sätt, är mer sympatiskt för utvecklingen och förändringen av enskilda toner och hur de interagerar med varandra. Resultatet blir att man upplever mindre konflikt mellan volym och sustain, vilket resulterar i mer fylliga ackord och melodier. V-Class Bracing är verkligen det bästa från båda världar.

V-Class

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

NEck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Pacific
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating
Liknande Produkter