Tillverkare Taylor

214CE-K DLX

Högklassiga specifikationer till ett lågt pris

17799,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Utrustad med avancerad prestanda utan matchande prislapp. 214ce-K DLX erbjuder en helblank kropp av solid topp av Sitkagran som paras ihop med en vackert detaljerad och laminerad Koa i sidor och botten för klara av skiftande fuktförhållande. Den inbyggda ES2 mikrofonsystemet garanterar en transparent och naturlig ton, och en len och smal hals möjliggör en enkel spelupplevelse. Dessutom ges tillgång till gitarrens övre register med hjälp av denna vackra venetianska cutaway. Grand Auditorium ger en balanserad och övergripande tydlig ton som lämpar sig för en mängd olika spelstilar. Denna Grand Auditorium tar essensen av en Dreadnought, med sin höga lungkapacitet och bra projektion, och förfinar det ljudmässigt med en bättre separation av toner, en bekvämare fysisk spelupplevelse och visuellt med en något indragen midjan som bidrar till dess omisskännliga kroppsform. Med en vit kantlist och ett lyxigt hardshell case är pricken över I:et ovanpå ett elegant, raffinerat och prisvärt gitarrpaket som garanterat kommer att behaga de flesta.

Body Shape

När du tänker på en Taylor-gitarr, så är chansen stor att du tänker på en Grand Auditorium. Med de rena linjerna och de omisskännliga formerna sedan mitten av 90-talet, så är detta den mest klassiska Taylor-kroppsformen. Med rätt blandning av tonbalans, projektion, notartikulation, och en otrolig känsla och spelbarhet, har varit ett kännetecken för företaget och en referensstandard mot vilken andra gitarrbyggare och tillverkare strävar efter att uppnå. Grand Auditorium är ett bra val till musiker i alla åldrar, förmågor och musikalisk inriktning. Med en bredd/djup, liknande den för en Dreadnought men med en smalare midja som hjälper till att ge ett fokuserat, kontrollerad tonrespons - är Grand Auditorium lätt att identifiera, vilket gör den till ett otroligt kraftfullt arbetsredskap som är född för att användas i studion, på scenen eller vardagsrummet.

Topwoods

Kombinationen av flexibilitet och kärnstyrka, så är Sitkagranen det allra mest populära valet för de flesta gitarrbyggarna. Sitka producerar ett brett dynamiskt omfång som passar de flesta spelstilarna genom sin skarpa artikulation och en tydlighet i tonen. Sitka är hämtat från det nordvästra Stillahavsområdet i Amerika har förmågan att arbeta bra tillsammans med alla träkombinationer i sidor och botten som den kan tänkas att paras ihop med. 

Tonewoods

Ett yttre lager av fantastisk hawaiisk Koa, ett inre faner av Sapele smörgås och en kärna av poppel i denna laminerade konstruktion som erbjuder ett attraktivt, ekologiskt hållbart och prisvärt alternativ för alla Taylor-spelare. Den främsta fördelen med att använda laminerat trä för gitarrer, är den extra motståndskraft det kan erbjuda inför fluktuerande fuktighetsförhållanden och hårda klimat. Detta är till nytta för modeller såsom GS Mini och Baby Taylor, som är resevänliga gitarrer som oftare kan utsättas för olika miljöer. Alla Taylor modeller med laminerat trä är inramade i en massiv topp för att göra Taylor-upplevelsen komplett.

Core Features

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

Taylor Neck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating