Tillverkare Taylor

114E Walnut

Taylors bröd och smör modell och som är lika allround som din schweiziska armékniv

9499,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

Med ett ES-2-elektronik ombord, så en av världens mest populära akustiska gitarrer, klar för att äntra vilken scen som helst. 114e är Taylors instegsmodell av Grand Auditorium kroppsform, och dess klassiska symmetri utan cutaway erbjuder spelare i alla discipliner och erfarenhetsnivåer en extremt balanserad, mångsidig och pålitlig plattform för att ta sin musik till scenen, studion eller på turné. Byggt för att motstå utmanande klimatförhållanden med en laminerade sidor och botten av Walnut som väl matchar en solid Sitkaggran till toppen. Den här schweiziska armékniven bland gitarrer, har en stor projektion, med kraft i den nedre änden av basen utan att vara för överlägsen och en definierat toppskimmer och glans som komplimenterar dess skarpa mellanregister och grundläggande fokus. Levereras med en vadderad gigbag av hög kvalitet för alla dina tillbehör. 114e är ett fantastiskt prisvärt paket.

Body Shape

När du tänker på en Taylor-gitarr, så är chansen stor att du tänker på en Grand Auditorium. Med de rena linjerna och de omisskännliga formerna sedan mitten av 90-talet, så är detta den mest klassiska Taylor-kroppsformen. Med rätt blandning av tonbalans, projektion, notartikulation, och en otrolig känsla och spelbarhet, har varit ett kännetecken för företaget och en referensstandard mot vilken andra gitarrbyggare och tillverkare strävar efter att uppnå. Grand Auditorium är ett bra val till musiker i alla åldrar, förmågor och musikalisk inriktning. Med en bredd/djup, liknande den för en Dreadnought men med en smalare midja som hjälper till att ge ett fokuserat, kontrollerad tonrespons - är Grand Auditorium lätt att identifiera, vilket gör den till ett otroligt kraftfullt arbetsredskap som är född för att användas i studion, på scenen eller vardagsrummet.

Topwoods

Kombinationen av flexibilitet och kärnstyrka, så är Sitkagranen det allra mest populära valet för de flesta gitarrbyggarna. Sitka producerar ett brett dynamiskt omfång som passar de flesta spelstilarna genom sin skarpa artikulation och en tydlighet i tonen. Sitka är hämtat från det nordvästra Stillahavsområdet i Amerika har förmågan att arbeta bra tillsammans med alla träkombinationer i sidor och botten som den kan tänkas att paras ihop med. 

Tonewoods

Ett yttre lager av rikt detaljerad Walnut och innerfaner av Sapele och inre kärna av Poppel, i en laminerad träkonstruktion som erbjuder ett attraktivt, ekologiskt hållbart och prisvärt alternativ för alla Taylor-spelare. Den främsta fördelen med att använda laminerat trä för gitarrer är den extra motståndskraft som den kan erbjuda inför fluktuerande fuktförhållanden och hårda klimat. Detta är till nytta för modeller som GS Mini och Baby Taylor, som är resevänliga gitarrer som oftare kan utsättas för olika miljöer. Alla Taylor modeller med laminerat trä är inramade i en massiv topp för att göra Taylor-upplevelsen komplett.

Core Features

ES-2

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES2

Taylor Neck

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

Neck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating
Liknande Produkter