Tillverkare Taylor

110E Walnut

En traditionella Dreadnought med moderna värderingar.

9499,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Med klimatresistenta och laminerade sidor och botten av Walnut som inramar en frodig topp av Sitkagran, gör denna traditionella och klassiska Dreadnought rättvisa och respekt, och för ett musikarv vidare och med Taylor byggkvalitet, spelkomfort och härlig spelkänsla. 110e har en kraftfull men ändå artikulerad röst som passar in i ett brett utbud av spelstilar. Från kraftig strumming till flatpicking, och är en mångsidig arbetshäst. Levereras med en lyxig gigbag och ES2 mikrofonsystem.

Body Shape

En raffinerad upplevelse och av de mest traditionella gitarrkroppsformerna. En Taylor Dreadnought-gitarr har en robust röst med massor av bas, ett snyggt mellanregister, och med en stark och tydlig high end, en tonbalans som är kärnan i ett balanserat Taylor-ljud. Taylor Dreadnought har länge varit det bästa valet för sing-songwriter världen över, är en modern tolkning av en riktig klassiker, som hyllar de som älskar traditionella gitarrformer och toner. Om gitarrer har tillverkats till denna form i över hundra år, så måste det vara av goda skäl.

Topwoods

Kombinationen av flexibilitet och kärnstyrka, så är Sitkagranen det allra mest populära valet för de flesta gitarrbyggarna. Sitka producerar ett brett dynamiskt omfång som passar de flesta spelstilarna genom sin skarpa artikulation och en tydlighet i tonen. Sitka är hämtat från det nordvästra Stillahavsområdet i Amerika har förmågan att arbeta bra tillsammans med alla träkombinationer i sidor och botten som den kan tänkas att paras ihop med. 

Tonewoods

Ett mycket populärt val i dess laminerade variation i några av Taylors modeller. Ett av skälen till dess popularitets är Walnuts härliga balanseras mellan en djup, träig låg bas och dess tydliga diskant. Tonalt i samma tonala härad som Koa, Walnuts densitet och styvhet ger tydliga topp och artikulerade mellanregister som ligger någonstans mellan Rosewood och Mahogany när det gäller respons.

Core Features

ES-2 Pickup

Rätt och slätt, den fulla och ärliga akustiska tonen på din Taylor-gitarr önskar man ju att den bibehålls när den är inkopplad till en förstärkare eller PA. Resultatet av år av tester, var värt ansträngningarna för en banbrytande teknik, Expression system. En inbyggd preamp ombord som är utformat för att på ett naturligt sätt förstärka det varma akustiska ljudet från din gitarr. Det helt magnetiska pickupsystemet fungerar precis som en mikrofon för att skapa en ren signal men också ett varmt och autentiskt akustiskt ljud, ljudet från din gitarr. Designat och producerat på Taylor Guitars, med en ren förstärkt akustisk gitarrsignal med tre enkla kontroller - bas, diskant och volym.

ES2

Taylor Necks

Taylor-gitarrhalsar är de mest spelbara i branschen tack vare den patenterade halsinfästningen och den eleganta halsprofilen. Taylors exakta hals/kropp monteringsprocess gör att varje halsvinkel kan ställas in med extrem noggrannhet och kan lätt underhållas under gitarrens livslängd.

NEck

Produktdetaljer
Kroppstorlek Dreadnought
Tillverkare Taylor
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating
Liknande Produkter