En resonatorgitarr är en form av akustisk gitarr som skapar sitt höga ljud med hjälp av en brygga av metall och så kallade metallresonater i stället för med de ljudhål som man vanligen kan se på akustiska gitarrer helt av trä. Resonatorgitarren skapades för att kunna spelas i grupp eller orkester, utan att volymen på instrumentets ljud skulle bli för låg och därmed försvinna bland de övriga instrumenten.

Resonatorgitarren - country och bluegrass 

Den första renodlade resonatorgitarren såg dagens ljus under 1920-talet, och har blivit populär både i orkestrar och som soloinstrument inom till exempel country, och bluegrass. Inom dessa musikstilar spelas de oftast liggande i knäet, likt en lap steel-gitarr, med hjälp av ett så kallat sliderör, medan de i orkestersammanhang används som en traditionell gitarr som med hjälp av sin unika konstruktion kan spelas på en hög volym som klarar att hålla sin plats även i en stor orkester med exempelvis blåsinstrument som konkurrerar om ljudet.

Olika resonatorgitarrer

Det finns en uppsjö av olika resonatorgitarrer på marknaden, och de är fortfarande lika populära i många olika sammanhang. Med hjälp av en resonatorgitarr kan du skapa ett sound som passar perfekt i både rockmusik och bluegrass. Hos oss på Malmö Musikaffär hittar du resonatorgitarrer från marknadens ledande tillverkare, oavsett om du letar efter en gitarr i trä eller metall. Om du behöver hjälp att hitta rätt resonatorgitarr för dig, ska du inte tveka att kontakta oss för råd och tips.

Brett utbud

Alla våra instrument kommer från tillverkare med gedigen kunskap inom instrumenttillverkning, och är därmed av allra högsta kvalitet och byggda av de bästa materialen. En resonatorgitarr är både användbar och skapar ett unikt sound, utan behov av elektricitet. De är dessutom snygga och kan pryda sin plats i varje replokal eller vardagsrum. Oavsett om du letar efter en resonatorgitarr för professionell användning eller om du vill vidga dina vyer inom musikhobbyn, så har du goda chanser att hitta vad du söker hos oss. Plåt, mässing eller trä? Vi har alltid ett bra utbud av fina resonatorgitarrer på lager!

Resonator

Visa Filter Göm Filter

2 Produkter

2 Produkter