Trumskinn

Det spelar ingen roll hur bra eller dyrt trumset du har om du inte har ett fräscht och bra trumskinn! Trumskinnet är det som ger liv till ditt ljud och som gör att det inte låter platt. 

 

De flesta trummor har två trumskinn, resonansskinn eller frontskinnn, som är det understa eller främsta lagret, och slagskinn som är ytan du slår på. Men det finns också trumskinn som kan användas som både och. 


Trumskinn med autentiskt ljud


Förr tillverkades trumskinn enbart av djurskinn, men idag görs de flesta av syntetiska material som till exempel plast. Men det påverkar inte ljudet! Tvärtom har tekniken och utvecklingen lett till att vi idag har möjlighet att välja bland många avancerade trumskinn beroende på vad vi är ute efter och som låter helt autentiskt. 

 

Är du nybörjare vet du kanske inte att du behöver stämma dina trummor och det är genom trummskinnet du gör det. Det kan vara bra att lära sig det här själv för att kunna reglera ljud och dämpning. Men det kan också vara klurigt om du är helt ny på det. 

 

Behöver du hjälp med att välja trumskinn eller att stämma dina trummor? Kom in till oss i butiken så hjälper vi dig! Du kan också ringa eller skicka iväg ett meddelande- vår mejl står alltid öppen!

 

Skinn

Visa Filter Göm Filter

4 Produkter

4 Produkter