Tillverkare Boss

SDE-3000D

En kraftfull dubbel delaypedal baserad på det legendariska Roland SDE-3000 rackmonterade digitaldelayet från 1980-talet.

5 999,00 kr
I lager (Externt lager & Butik)
Leverans: 2-3 vardagar Fri frakt

SDE-3000D Dual Digital Delay
Ett vintage digitaldelay, återfött

Roland SDE-3000 lanserades 1983 i gryningen av de digitala effekternas tidsålder och är en vördad ikon bland fans av klassiska produkter. Med sin musikaliska karaktär, sina långa delaytider och möjligheten att spara och återkalla presets blev denna rackmonterade legend en av de primära delaymaskinerna för världens samtida främsta turnerande gitarrister, studiomusiker och studiotekniker och dess speciella ljud är fortfarande älskat fyrtio år senare.

SDE-3000D ger dig inte bara en utan två autentiska reproduktioner av den högt älskade SDE-3000 i en golvbaserad pedal. Helt oberoende delay, flexibel intern signalhantering och utökad I/O erbjuder modern flexibilitet för alla typer av mono- och stereoriggar. Modulation och klangformande funktioner har också förbättrats och det finns 100 minnen för att spara favoritinställningar. Med en mängd av interna och externa kontrollmöjligheter - inklusive djupgående support för MIDI - kan du integrera denna vintageklang i alla sammanhang för studio och scen.

• Trogen golvbaserad reproduktion av det legendariska Roland SDE-3000 rackmonterade digitaldelayet från 1980-talet
• Klassiskt varmt ljud av ett digitaldelay med utökande funktioner för moderna riggar
• Distinkt retroskärm och panelkontroller baserade på originalet SDE-3000
• Inkluderar två fullfunktions delay, vart och ett med oberoende parametrar, mono/stereo modulation och panorering
• Brett justerbara delaytider med två valbara områden: 0–1500 ms och 0–3000 ms
• Karaktärsrik modulation inspirerad av originalets kretsdesign
• Fasomkopplare för det primära delayet och delayets feedback loop
• Justerbara low-cut och high-cut filter för att forma delay feedback-klangen
• Två ingångar och två utgångar för dubbel mono, wet/dry eller stereo
• Valbar serie eller parallell koppling av de två delayen
• Spara och återkalla ljud med 100 minnesplatser
• Adresserbar inbyggd fotomkopplare för kontroll av tap tempo, hold med mera
• Ingångar för utökade kontrollmöjligheter med upp till fyra fotomkopplare, två expressionpedaler eller GA-FC/GA-FC EX foot controller
• MIDI I/O via utrymmesbesparande mini TRS-kontakter

För optimal prestanda, håll dig uppdaterad med den senaste SDE-3000D systemmjukvaran

Retro digital magi
Musiker och studiotekniker dras till vissa klassiska effekter då de för alla ljud att låta bättre och SDE-3000 har den magiska egenskapen. Många attribut gjorde den högst uttrycksfull med instrument live inklusive ultrabred dynamik, justerbar fas för delayen, fyllig modulation och sekunder långa ren amen ändå varma delaysignaler. SDE-3000:s karaktär blev en integral del av musiken på 1980- och 1990-talen och är än idag en inspiration för ljudletare och effektbyggare överallt. Med SDE-3000D kan du nu få tillgång till de autentiska delayljuden som använts för att producera de mest ikoniska låtarna någonsin.

Ljudreproduktion trogen originalet
I kontrast till den kliniska, exakta klangen av andra digitala delay stod SDE-3000 ut från mängden med sitt underbart varma ljud och inbjudande musikalitet. Detta var resultatet och fiffig och komplex intern digital signalprocessing kopplad till icke-linjärt beteende från de stödjande analoga kretsarna. Dessa beteendena inkluderade variabel frekvensåtergivning i förförstärkaren beroende av ingångssignalens styrka, magnetisk mättnad i anti-alias filtret och utvecklande modulation som producerades av dåtidens komponenter. Vi analyserade dessa mängder av faktorer på djupet när vi skapade SDE-3000D för att kunna levandegöra den kompletta karaktären hos denna hedrade klassiker i en modern tidsålder.

Autentiska detaljer, moderna förbättringar
SDE-3000D inkluderar så gott som samtliga parametrar från SDE-3000 med access från ett retro gränssnitt som hämtats från vintage-hårdvaran. Två valbara delay omfång erbjuder olika frekvenskaraktäristik, vitala element i originalets attraktiva ljudbild. Den unika tonala karaktären i SDE-3000:s externa feedback loop har också återskapats och det är möjligt att stänga av denna färgning eller internt processa feedback loopen med en kraftfull EQ. Du får också 100 minnesplatser - upp från originalets åtta - plus att delaysignalen klingar ut vid byta av ljud.

Mästerlig modulation
Modulationskretsen i SDE-3000 bidrar också till effektens distinkta ljud. Tillsammans med de grundläggande kontrollerna för depth och rate är det möjligt att oberoende byta fas på det initiala delayet och delay feedback loopen vilket påverkar hur modulationen reagerar. Beteendet hos originalets analoga LFO har troget återskapats i SDE-3000D och det finns nu möjlighet att använda en sinusvåg i tillägg till originalets triangelvåg. Vi har även försett den med mer kontroll över delayets fasinställningar och en större mängd klanger.

Två SDE-3000 i en pedal
Originalet SDE-3000 var mono men SDE-3000D ger dig två diskreta delay med oberoende parametrar och mono- eller stereomodulation på varje. Koppla delayerna parallellt och panorera dem för evigt utvecklande stereoklanger. Eller koppla dem i serie för att skapa komplexa rytmer eller reverb-liknande djup. Med flexibla audio I/O kan du leda effekterna för en bred stereoseparation, skicka varje delay till var sin utgång eller splitta direktsignal och effektsignal för wet/dry.

Modern kompakt kraft
Med sin pedalbaserade design och sina utökade kontrollmöjligheter erbjuder SDE-3000D mycket mer flexibilitet än dess rackmonterade inspiration. Tre inbyggda fotomkopplare ger omedelbar kontroll över minnesval, tap tempo, delay hold, momentär aktivering av effekt, med mera. Två kontrollkontakter låter dig koppla upp till fyra fotomkopplare, två expressionpedaler eller en GA-FC/GA-FC EX för extern styrning och TRS MIDI I/O finns också. Det finns en stor mängd adresserbara parametrar att väja bland vilket ger djup realtidskontroll som går långt bortom möjligheterna med originalet SDE-3000.

Produktdetaljer
Tillverkare Boss
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating