Tillverkare Rotosound

RFB-1 Fuzz

2495,00 kr
Leverans: 2-3 vardagar Fri Frakt

Denna unika pedal är en trogen kopia av originalpedalen från slutet av 1960-talet som användes av bl a Jimmy Page. Man använder identiska kretsar men med några passiva komponenter utbytta mot mer pålitliga moderna komponenter. Pedalen är ursprungligen designad av Dr Barry Pyatt, legendarisk ”tone tweeker” på 60/70-talet. Om du söker den klassiska Germanium-fuzzen är detta en Holy Grail som du inte får missa!

Rotosound har lovat att man varit trogen originalpedalen, både i design och nyckelkomponenter som genuina 60tals germaniumtransistorer och Darlington Par, men den har också kompletterats med modern design som äkta bypass.

Kontrollerna inkluderar Fuzz, Nivå, och Diskant och pedalen kommer i som originalet ett grått hammarlackat chassi.

Baserad på den så omtyckta Tonebender-kretsen, den ursprungliga pedalen var producerad i en begränsad upplaga 1967 och hittades snart på många av den tiden ledande gitarristers pedalbord, bla Jimmy Paige. Fuzzpedalen blev aldrig massproducerad.

Endast ett 10tal pedaler har hittats från den tiden med det räckte förstås för att kunna återskapa denna legend. Till Sverige har det kommit 30 pedaler och vi förväntar oss inte fler. Pedalen är tillverkad i England och med i lådan ingår ett äkthetsbevis eftersom den yttre looken har snappats upp i diverse "kinapedaler". Men som så ofta, är det är insidan som räknas (mest).

Kontroller:
- Volume
- Treble
- Fuzz
Strömförsörjning:
- 9V batteri endast

Produktdetaljer
Tillverkare Rotosound
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg