Tillverkare Marshall

2061X

13950,00 kr
Leverans: 4-5 vardagar Fri Frakt

Exakta replikor! Efter ingående forskning i sin egen historia har Marshall tagit fram Handwired-serien där komponenterna manuellt löds på plats på Marshalls fabrik i England. Ingen detalj har lämnats åt slumpen – allt för att kunna erbjuda några av de mest klassiska Marshall-förstärkarna tillverkade efter orginalspecifikationerna. T ex är de Celestion-högtalare som används tillverkade med hjälp av en specialutvecklad teknik för att få det rätta vintage-soundet redan från dag 1.

Den tvåkanaliga 20 Watts toppen 2061X är en autentisk reissue av 2061 som tillverkades under sent 60-tal och tidigt 70-tal. Dagens modell tillverkas på bandet för Handwired-produkter i Marshalls fabrik i Milton Keynes, England. Precis som orginalet har den den där fylliga vintage tonen som man får i en rörförstärkare, men i ett litet format. Själen i tonen kommer från två ECC83-rör i försteget, ett par EL84-rör i slutsteget och naturligtvis likriktaren som ger en 2061X en ton med attityd. Som kan låta förvånansvärt modern, om man så vill.

Eftersom slutsteget är på 20 Watt kommer slutstegsrören börja jobba hårt även vid låg volym och därmed komprimera tonen precis som en rörförstärkare ska, utan att att volymen måste vara på max. Det gör förstärkaren otroligt flexibel oavsett om det gäller live- eller studiosituationer.

• 20 Watt
• Volum- & 2 Tone-kontoller
• 1 x ECC83 förstegsrör
• 2 x EL84 slutstegsrör
• 10 KG
• 510 x 225 x 210 mm

Produktdetaljer
Tillverkare Marshall
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg