Tillverkare Marshall

1959HW

22049,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Exakta replikor! Efter ingående forskning i sin egen historia har Marshall tagit fram Handwired-serien där komponenterna manuellt löds på plats på Marshalls fabrik i England. Ingen detalj har lämnats åt slumpen – allt för att kunna erbjuda några av de mest klassiska Marshall-förstärkarna tillverkade efter orginalspecifikationerna. T ex är de Celestion-högtalare som används tillverkade med hjälp av en specialutvecklad teknik för att få det rätta vintage-soundet redan från dag 1.

I mångas öron är Marshall 1959 Super Lead med sina 100 Watt och sin plexipanel likt den helig Graal när det kommer till ett bra rock sound. Nu, är Handwired-modellen 1959HW tillbaka för att återskapa magi.

Det är en nyåtgåva som andas plexi-känsla från början till slut. Den har samma tonalitet som de där tidiga Plexi-stärkarna som utan mastervolym mådde och lät allra bäst när slutstegsrören fick jobba riktigt hårt och ge de där levande sjungande övre registret, ett mellanregister med riktig i-ansiktet-känsla och ett en bas som trycker på utan att tappa vintage-känslan. För att göra 1959HW så autentisk som möjligt har ingen möda spillts, utan varje beståndsdel har granskats innan produktion, t o m är kortet som alla komponenter fästs på av samma tjocklek och mått för att att erbjuda den ultimata 1959-upplvelsen.

De båda transformatorerna i 1959HW kan liknas vid lungorna i förstärkaren, det är därifrån den får luften. För att återskapa det där ultimata soundet så jobbade Marshall tätt i hop med Dagnall för att återskapa transformatorerna från den s.k. Plexi-eran. Resultatet är det bästa från de olika generationerna av Plexi-förstärkare och som gör 1959 till super reissue. Som Brittiska Guitarist Magazine beskriver det.

Det ursprungliga Plexi-tonen som introducerade rock soundet är bättre än någonsin - och starkare än vad vi minns

• 100 Watt
• 2 x ECC83 förstegsrör
• 4x EL34 slutstegsrör
• Separata volym-kontroller för varje kanal
• 3-band EQ & Precence
• 22 kg
• 740 x 305 x 210 mm

Produktdetaljer
Tillverkare Marshall
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating