Tillverkare Ibanez

WH10V2

1095,00 kr
Leverans: 2-3 vardagar Fri Frakt

WH10v2 är en reissue pedal på den WH10 som kom i mitten av 80-talet, hela kretsen är den samma men skallet har uppdaterast från ett plastskal till ett i metall. Detta gör att pedalen har blivit stryktålig och turnévänlig på en helt annan nivå än den gamla, som hade ljudet men som var en ganska opålitlig konstruktion.

WH10 är som wahpedaler lät förr, OP-amp krets (vilket är ovanligt i nya wahpedaler då det är dyrare att tillverka). Letar man efter ett klassiskt wahljud är WH10v2 något man bara måste prova.
Med depth kontrollen kan man ställa hur wahpedalen skall jobba, allt från en ganska subtil wah som är perfekt för funkkomp till en ganska extrem waheffekt. Man kan där även ställa hur stark boost pedalen skall ge, mycket användbart när man känner att ens leadljud drunknar när man trampar igång sin wahpedal. Pedalen har även en switch där man kan ställa i vilket register den skall jobb, Ibanez kallar det ”guitar or bass”, men man kan komma åt många användbara ljud med att använda båda lägen till båda instrumenten. I gitarrläge jobbar den mellan 350Hz och 2.2kHz och i basläge mellan 175Hz och 1.1kHz.

Pedalen har också en väldigt ovanlig funktion för en wahpedal, en ”dry out” utgång utöver den vanliga ”output”. Det gör att man får en signal som passerar pedal opåverkad av vad man gör med wahpedalen. Det blir ett grymt användbart ljud att köra två förstärkare där den ena har waheffekt och den andra inte, det sammanlagda ljudet av när en rör sig och den andra är still samtidigt är extremt häftigt. Det är också perfekt om man i studion känner sig osäker på om man vill ha wah eller inte, man spelar helt enkelt in samma tagning på två kanaler, en med wah och en utan.

Helt enkelt en grymt häftig wah i vintage stil (ljudmässigt, inte konstruktionsmässigt).

Drivs antingen med 9volts batteri (ingår) eller extern AC adapter (säljes separat).

Produktdetaljer
Tillverkare Ibanez
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg