Tillverkare Ibanez

JEM77WDP-CNL

18275,00 kr
Leverans: 4-5 vardagar Fri Frakt

JEM77WDP-CNL. (Charcoal Brown Low Gloss).

JEM och sammarbetet med Steve Vai har sen det släpptes 1987 varit en av huvudbyggstenarna i Ibanez elgitarrsortiment. Modellen har varit extremt framgångsrik och är väldens mest sålda signaturmodell. Trots att den alltid behållit huvuddelarna av sitt karakteriska utseende har den hela tiden genomgått förändringar genom åren, och det är i princip bara kropps och huvudformen som inte ändrats någon gång. Det har varit allt Steve Vai’s preferenser på halsprofil, trä, bandstavar, stall, mickar osv som ändrats.

JEM77WDP-CNL är den senaste versionen av JEM kallad ”Woody”, en version som verkligen sticker ut från tidigare JEM versioner. Med sin vackra rosewood topp och träplektrumskydd är smeknamnet lätt att förstå. DiMarzio Dark Matter 2 mickarna i krom som pricken över i. Verkligen effektfullt!

Halsen är en 5-delad lönn/valnöt konstruktion med KTS titanförstärkning. En galet stabil konstruktion. Rosewood greppbräda med Tree of Life inlägg och jumbo bandstavar med Premium fret edge treatment.

Kroppen är under rosewoodtoppen mahogny, en vacker träsort med en varm, substansrik, ton. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappa tydlighet och separation. Det har en behaglig puckel i mellanregistret som gör att ljudet vid melodi/solospel blir fett, sjungande och med lång sustain.

Specs:
• 5-delad Wizard lönn/valnöt hals
• KTS titanium rods halsförstärkning
• Rosewood topp på mahogny kropp
• Rosewood greppbräda med Tree of Life inlägg
• Jumbo band med Premium fret edge treatment
• Edge-Zero II stall
• DiMarzio Dark Matter 2 pickups
• Cosmo Black hardwear
• .009/.011/.016/.024/.032/.042 strängar

Mickarna är Steves DiMarzio signatur mickar Dark Matter 2.
Mickar som verkligen står ut både ljud och utseendemässigt.
De är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volymkontroll.

Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Splittad** stallmick + mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick + splittad halsmick.
5. Halsmick i serie.

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

Produktdetaljer
Tillverkare Ibanez
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg