Tillverkare Dowina

Rustica GACE

5995,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Dowina Rustica Grand Auditorium ingår i Antique Series byggda med solid top. Handbyggd av skickliga yrkesmän. Den imponerar med sin fina klang och volym. Dowina har valt ett lätt och resonant trä för att bygga den här gitarren. 

Toppen är av kanadensisk Ceder.  Dowina väljer noga ut träämnen eftersom det är av avgörande betydelse för ljud och hållbarhet. Den gode Stradivari hämtade material från Dolomiterna för sina berömda fioler. Det gör stor skillnad i ton i jämförelse med gitarrer byggda av trälaminat eller solit trä av sämre kvalité. För övrigt är den byggd i Mahogny. Ceder och mahogny ger en varm och balanserad ton.

Nästan alla Dowina gitarrer har s.k. Open Pore och mattlackad finish. Det är både snyggt och det ger en skön spelkänsla. Ingen risk att man fastnar i lacken.  
 

Specification
Shape: Grand Auditorium
Top: Solid Canadian Cedar
Back & Sides: Mahogany
Neck: Mahogany
Nut: Buffalo Bone 45 mm
Bridge: Ebony
Fingerboard: Ebony
Neck & Body Joint: Dovetail
Tuning Machines: Dowina Chrome
Strings: D’Addario EXP
Finish: Open Pores

Pickup: Fishman Versys

Om Dowina Guitars

 

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alperna - Val di Fiemme. Trä med extraordinära egenskaper i resonans. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.  

 
Produktdetaljer
Kroppstorlek Grand Auditorium
Tillverkare Dowina
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg