Tillverkare Dowina

Puella DCE-ds

5495,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Puella ingår i Antique Series med solid top av gran från Dolomiterna Italien. Baksida och sidor i sapele. Halsen i Nato som är väldigt likt mahogny. Det här är en akustisk gitarr som överraskar med sin fina ton. Det känns att det är en handbyggd gitarr, byggd av skickliga yrkesmän. Det är volym, klang och krisp i tonen.

Den är skön att spela på med sin matta lack. Speciellt baksidan av halsen gör skillnad. Handen glider lättare än på en blank yta. Stränghöjden är låg för att vara en akustisk gitarr - halsen är både relativt tunn och smal - så den är lättspelad och skön. 

Puella saknar fördyrande kosmetiska detaljer. Tack vare sin enkelhet kan priset hållas nere. Och kanske har enkelheten också en positiv betydelse för tonen - inget som dämpar. Puella låter stort. Det här är en gitarr som ljudmässigt kan konkurrera med betydligt dyrare gitarrer. 

Specification
Shape: Dreadnought
Top: Solid Dolomiti Italy Spruce 
Back & Sides: Sapelly
Neck: Nato
Nut: PPS 43 mm
Saddle: PPS
Bridge: Rosewood
Fingerboard: Ebony
Neck & Body Joint: Dovetail
Tuning Machines: Dowina Chrome
Strings: D’Addario EXP 11-52
Finish: Open Pores

Pickup: Fishman

Om Dowina Guitars

Dowina fabriken ligger mellan Bratislava och Wien. Tillverkningen startade 1979. Man började med att tillverka violiner. Efterhand byggde man upp sin know-how, erfarenhet och intuition. Resultatet blev fantasiska instrument. Inspirerade av violinmakarnas kunskap startades även gitarrtillverkning. En helt avgörande betydelse för kvalitén är val av trämaterial. Dowina hämtar trämaterial från Dolomiterna i Alperna - Val di Fiemme. Man använder också utvalt Sitka och Cedar från Alaska och västra USA. Detta tillsammans med sin stora yrkesskicklighet blir resultatet unika gitarrer där känslan, tonen och utseendet är enastående för sin prisklass.  

Produktdetaljer
Kroppstorlek Dreadnought
Tillverkare Dowina
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating