Tillverkare Casio

PK-700BK

18995,00 kr
I lager (Webblager)
Leverans: 4-5 vardagar Fri frakt

AiR Grand Ljudkälla

Tre legendariska pianon

Pianot är ett instrument vars historia sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet och nu har pianots anrika historia och utveckling legat som grund till detta digitalpiano ifrån Casio. Casio har noga studerat hur en riktig flygel låter och har analyserat tre flyglar tillverkade i Berlin, Hamburg och Wien. Med hjälp av den senaste digitaltekniken "AiR Grand Sound Source" kan man återskapa ljudet ifrån dessa tre flyglar som nästan inte går att skilja ifrån originalet. Nu kan man njuta av ljudet av dessa tre flyglar som älskades av Liszt, Debussy och många andra giganter i ett enda digitalpiano. Berlin Grand Sound utvecklades i samarbete med C. Bechstein.

Berlin Grand utvecklades tillsammans med C. Bechstein

När man talar om pianon från C. Bechstein så sade Claude Debussy: "Musik för piano borde bara skrivas för ett Bechstein piano". C. Bechsteins historia börjar med företagets grundande av Carl Bechstein i Berlin 1853. Nu har Casio börjat ett samarbete med denna anrika pianotillverkare för att utveckla "Berlin Grand" soundet, ett balanserat, elegant sound med en klart definerad form. För att återskapa detta sound analyserade vi det noggrant och resultatet blev utan tvekan godkänt av Werner Albrecht som är Bechsteins ansvarige för tillverkningen och detta har blivit implementerat i AP-700 som "Berlin Grand".

Tangenterna

Känslan av att spela på Air Grand känns nästan som att spela på en riktig flygels anslag som omvandlar pianistens tankar till ljud.

Trippelsensorer registrerar slaget ifrån hamrarna och ger samma känsliga timing som på en flygel

Skillnaden mellan ljudet på en flygel och ett digitalpiano är ofta en skillnad i tiden som det tar ifrån det att tangenten trycks ner till det att ljudet hörs. Med det nya trippel sensor systemet gör att pianot uppfattar med en otrolig känslighet hur hårt och snabbt som hammaren slår mot sensorn.

Tangenterna är gjorda i material som är svårt att skilja från äkta ebenholtz och elfenben

Tangenterna är gjorda med samma lyxiga känsla och texturen känns precis som på en riktig flygel. Ytskitet på tangerna förhindrar att fingrarna glider p.g.a av svett.

Locksimulator reproducerar ljudet av ett öppet lock

Volymen ifrån en flygel ändras när locket öppnas eller sänks. Locksimulatorn ger samma effekt och reproducerar detta ljud med i exakt detalj.

Digitalpianots utveckling

Strängresonansen skapar en djup rik resonans med 88 tangenter

Ljudet som skapas av ett akustiskt piano är inte bara ljudet av tangenterna som slås ner. Strängar i närheten av den som slås ner börjar också att svänga och ger ett väldigt unikt ljud. I ett vanligt digitalpiano så försöker man virtuellt återskapa detta. Med tekniken "Multi-dimensional Morphing AiR" görs detta på ett helt nytt sätt och skapar en resonans i stereo för alla 88 tangenterna. Resonansen ifrån dessa 88-tangenter återskapas med ett naturligt ljud. Ljudet som skapas av att slå ner en enda tangent bildar ett helt annat ljud och skiljs ifrån ljudet när du slår ner ett ackord. Detta ger pianister möjlighet att variera ljudet genom att trycka ner tangenterna med olika styrka.

Tangentsläppssimulator ger ett varierande ljud

Längden på efterklangen som ett piano ger beror på den hastigheten som tangenten släpps upp efter nedslaget. Med tangentsläppssimulatorn får man ett ljud som simulerar detta med exakthet och med en känsla som känns som en riktig flygel.

Dämpresonans ger ett bättre ljud än en pedal

Den djupa vackra resonansen ifrån ett pianos pedal blir också här reproducerad med en exakt som är svår att skilja från en riktig flygel. Den går så långt att simulera verkligen att den t.o.m. simulerar när pedal går upp efter att ha blivit nertryckt.

Konserthall simulator

Konserthallssimulatorn simulerar de akustiska skillnader som finns i världsberömda konserthallar världen över.

Produktdetaljer
Tillverkare Casio
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Ditt betyg