Tillverkare Boss

Katana 100/212 MKII

6 430,00 kr
Beställningsvara. Ring för bästa leveranstid.

Katana MkII tar BOSS erkända gitarrförstärkare Katana till nya höjder och maxar den tekniska plattformen med fler ljud, fler effekter och fler funktioner. Utforska nyutvecklade ljudvariationer för alla fem förstärkartyper - vilket fördubblar dina ljudmöjligheter. De inbyggda effektkategorierna har expanderats från tre till fem och detta ger dig ännu fler valmöjligheter inom realtidsprocessing. Användningsområdena har även utökats - med slutstegsingång för modellerare och multi-effekter, enkel stereoexpansion för dubbla förstärkare, uppdaterad editor-mjukvara och många andra förbättringar.

 • 100-watts comboförstärkare med en specialdesignad 12-tums högtalare redo för scenen
 • ’Tube Logic’ ger överlägsen kraft i sin klass, auktoritärt tryck och en närvaro som fungerar i alla musikaliska situationer
 • Fem unika förstärkartyper (Clean, Crunch, Lead, Brown, och Acoustic) inklusive nya variationer för varje typ
 • Fem oberoende effektsektioner (Booster, Mod, FX, Delay, och Reverb) med tre variationer i varje sektion
 • Dedikerad FX-pedal för fotkontrollerad wah och pedal bend
 • Den uppdaterade mjukvaran för BOSS Tone Studio låter dig redigera dina ljud med fler än 60 olika BOSS-effekter, EQ per kanal samt global EQ, redigerbar signalväg och mycket mer.
 • Power Amp In (slutstegsingång) för preamps, modellerare och multieffekter
 • Stereo Expand-utgång för att länka en andra Katana MkII (endast 100-watts modellerna)
 • Åtta Tone Setting-minnen för att spara och ta fram inställningar för förstärkare och effekter
 • Power Control för att få ljud och spelkänsla som en hårt driven förstärkare på låga volymer
 • Tre olika inställningar för Cab Resonance (Vintage, Modern, and Deep) som väljs i BOSS Tone Studio
 • Mikrofon- och högtalarsimulering på line out, USB och phones/recording output med tre olika inställningar för Air Feel tillgängliga via BOSS Tone Studio
 • Man kan koppla till en GA-FC fotkontrollenhet (säljes separat) för total kontroll av förstärkaren, inklusive val av Tone Setting, effekter på/av, kontroll med expressionpedal, med mera
 • Kopplingsmöjligheter för upp till två fotomkopplare eller en expressionpedal
 • Professionella setups tillgängliga hos BOSS Tone Central

Fler Ljud, Mer Flexibilitet

De scenklara Katana MkII tar vid där den första generationen lämnar av och bygger på samma grundljud och funktioner som gjort förstärkarna till en världssuccé. Om du fastnade för de första Katana-förstärkarna kommer du att bli mycket positivt överraskad av Katana MkII. Om du inte haft tillfället att prova en försärkare i Katana-serien ännu ska du förbereda dig på att uppleva ljud, spelkänsla och flexibilitet som ligger långt över sin prisklass.

Fem Förstärkartyper, Tio Olika Ljudkaraktärer

Katana MkII:s fem huvudsakliga förstärkartyper ger allt för organiska vintage-ljud till moderna high-gain-ljud inklusive en förstärkartyp optimerad för akustisk-elektrisk gitarr. Samtliga förstärkarmodeller har utvecklats med nya variationer och ger dig större möjligheter att forma ditt personliga ljud.

Kör Fem Effekter Samtidigt

Katana MkII har nu fem simultana effektkategorier vilket ger dig kraften hos ett massivt pedalbord rakt in i din förstärkare. Oberoende sektioner för Boost, Mod, FX, Delay och Reverb är förprogrammerade och ger tre variationer i varje - vilket ger dig upp till 15 spelklara effekter att välja mellan. Om du kopplar till BOSS Tone Studio kan du djupdyka i ljudmöjligheter och redigera sektionerna med fler än 60 olika effekttyper, ändra ordningen med fyra olika effektkedjor och mycket mer.

Ljudet På Full Gas Varje Gång Du Kopplar In

Katana MkII är baserad på BOSS Tube Logic och levererar den autentiska karaktären av slutstegsdistorsion från riktiga rörförstärkare, där ljud och spelkänsla blir fylligare och mer responsiva när du vrider upp volymen. Till skillnad från de klassiska rörförstärkarna har Katana MkII en variabel Power Control som gör att kan ställa in det på en volym som inte får dig kickad från bandet eller utkastad ur lägenheten. Vrid bara ner totalvolymen till lämplig nivå för vardagsrummet eller scenen för att njuta av inspirerande ljud som låter och känns som en rörförstärkare på hög volym.

Förstärk Din Externa Utrustning

Katana-100/212 MkII är fantastisk både fristående och som slutsteg/högtalare för dina preamps, modellerare och multieffektenheter. Genom att koppla in till bakpanelens Power Amp In-kontakt går du förbi Katana MKII:s förförstärkare och effekter och låter dig gå direkt till slutsteget baserat på Tube Logic komplett med lättnådd Power Control. Med BOSS Tone Studio kan ingången optimeras för dina externa produkter med ett högpassfilter och justerbar volym.

Ta Fram Dina Egna Inställningar Med En Enda Knapptryckning.

En av Katana-100/212 MkII:s mest kraftfulla funktioner är möjligheten att spara inställningar för karaktär och effekter i Tone Setting-minnen som du snabbt kan ta fram igen. När du har rattat fram ett ljud med frontpanelens kontroller kan du enkelt spara det till ett minne med en enkel knapptryckning. Åtta minnen (två banker x fyra) finns tillgängliga och du kan smidigt välja dessa från frontpanelen. Vill du styra allt med fötterna behöver du bara koppla in externa fotomkopplare eller en GA-FC fotkontrollenhet (säljes separat).

Stereo På Enkelt Vis

En Katana MkII låter fantastiskt men att spela på två samtidigt låter ännu bättre. Den nya Stereo Expand-funktionen gör det enkelt att koppla ihop två förstärkare med en enda vanlig gitarrkabel. Du kontrollerar allt från den Katana MkII som är ”master” med stereokompatibla effekter som chorus, delay, reverb och andra som drivs av båda förstärkarna för ett brett omfamnande ljudfält. Stereo Expand-funktionen stöds av alla 100-watts Katana MkII-modeller.

Direktljud Redo För Mixning

Katana-100 MkII har line out samt utgång för USB och phones/recording med mikrofon- och högtalarsimulering och låter dig skicka mixningsklara förstärkarljud till ett PA-system, inspelningsprogram på en dator eller hörlurar. Direktsignalen kan formas med tre olika inställningar för Air Feel som finns tillgängliga i BOSS Tone Studio. Förstärkarna stöder två kanaler via USB och låter dig spela in i stereo med många av Katanas modulations-, EQ-, delay- och reverbeffekter.

Kontroll I Kompakt Format Under Spelningar

Fotkontrollenheten GA-FC (säljs separat) är den perfekta partnern för Katana-100 MkII. Man kopplar in den med en enda kabel och den behöver ingen extern strömförsörjning. Den ansluts med en enda kabel, kräver ingen extern ström och har en smal, robust profil som tar minimalt utrymme. Med sex fotomkopplare kan du direkt återkalla Tone-inställningar och självständigt slå på / stänga av de fem effektsektionerna. GA-FC stöder även externa fotomkopplare och expressionspedaler med standardiserade tilldelningar som inkluderar kranstempo, bankval, fotvolym och Pedal FX. En stor mängd anpassade tilldelningar är tillgängliga via BOSS Tone Studio, inklusive expressionspedalstyrning av upp till tre parametrar samtidigt.

Förbättringar Hos BOSS Tone Studio

BOSS Tone Studio har utvecklats i takt med Katana MkII förstärkarna. Användargränssnittet har uppdaterats med ett fräscht utseende och en mängd parametrar har konsoliderats på huvudsidan för ett snabbare arbetsflöde. Där finns också en dedikerad kategori för FX-pedal vilket gör det lättare att adressera wah och pedal bend-effekter till en inkopplad expressionpedal. Om du är en ägare till den första generationen av Katana-förstärkare kan du importera alla dina egna ljud och använda dem med Katana MkII.
Mer Information
Tillverkare Boss
Recensioner

Var först med att recensera den här produkten

Your Rating